BİR SON GÖREVİN ARDINDAN…

Değerli okur,

Neredeyse hiç yeğlemediğim bir seçenektir. Kişisel blogumu “kişisel” amaçla kullanmak. Bu yazıdaki kişisellik nedeniyle hoşgörünüze sığınıyorum.

Pek çok kez askersel cenaze törenlerine tanıklık ettiğimi anımsıyorum. Askeri Yargıtay üyeliği de yapmış olan dayım için düzenlenen askersel törene doğal olarak yakından tanık oldum. Hatta, içinde yer aldım.

Böylesi törenle uğurlananın tabutu Türk bayrağıyla kaplanıyor. Bu basit görünen işlemin bile özenle yapıldığını yakından gördüm.

Türk bayraklı tabutun cenaze arabasına alınması, oradan musalla taşına konması, dinsel töreni izleyerek askersel bando eşliğinde bu kez gömütlüğe götürülmesi ve orada toprağa vermezden önce bayrağın özenle tabuttan ayrılması…

Askerliğin değişmezi ve olmazsa olmazı kuralcılık ve disipline yakından tanık olmak…

Hüzünlü ve acılı gün Türk ordusunun kendisine hizmet edene değerbilirlik gösterisi sayesinde onur ve gururla donanmış oldu.

Öncelikle dayım olsa da arkadaşım gibiydi uğurladığımız!

Yaşamımın çok önemli dönüm noktalarında yer almış, rehberliğini ve iyiliğini esirgemediği gibi olağanüstü özverili tutumuyla derin iz bırakmıştı.

Tıbbiyeye ilk adımım olan üniversite sınav sonucunu 1979 yılının bunaltıcı sıcağında ÖSYM merkezine giderek öğrenen, ailemizi sevince ve kıvanca boğandı.

Hiç kimselerin yapamadığını başarıp bana yüzme öğretendi.

Örnekleri sıralamayı sürdürürsem yazının sonu gelmez!

Yalnız bana değil ata yurdundaki yakın ya da uzak hemen herkese içtenlikli iyiliğiyle yardımcı olmuşluğu vardı.

Onların uğurlamadaki varlığı da duygulandırıcı olduğu kadar gurur vericiydi.

Zor zamanların, ara dönemlerin askeri yargıçlık görevini de adaletin tartısını duyarlılıkla kullanarak yerine getirmişti. Her türlü baskıya ve beklentiye boyun eğmeme kararlılığı içinde olmuştu.

Bugün mumla aranan gerçek hukuk insanlarından birisi olarak da ardında bu bakımdan da görkemli bir kalıt bıraktı.

Toprağa vermezden önce tabuta sarılan bayrak özenle yerinden çıkartıldı. Onurlu ve gururlu bir yaşamın anısı olarak aileye armağan edildi.

Son görev hüznüne hem katılımcıların hem de hizmet ettiği Türk ordusunun değerbilirliği onur ve gurur kattı.

Yorum bırakın