ORAN’TISIZCA

ORAN’TISIZCA…

Akıllı insanlar sahaya indi! Aykırı söze de eyleme de yer yok onların olduğu yerde. Olağan koşulların yaşandığı bir ülkede olsa savcılar sorarlardı. Oran’tısız ikna aşamasını geçip, tehdide vardırmış işi! Barışa evet demezseniz AVM’ler patlar demiş. AVM’ler patlayalı çok oldu aslında! Herhalde AVM’ler havaya uçurulur demek istemiş. Eyalet düzenlemesini de açıkça savunarak asıl niyeti ortaya koyduğu için ona teşekkür borçluyuz. Bir başka akıllı olan Tarhan Erdem de “iyi akıllıyı” oynayarak böyle söylemese iyi olurdu demiş. Sözleri mi zamanlamayı mı eleştirmiş belli değil. Ama, ikisini yan yana koyduğumuzda kötünün iyisi faslından Tarhan Erdem’i bağrımıza basmamız bile söz konusu olabilir.

Oran’tısız kendisini seçene övgüde de kusur etmemiş! Sözlerinin sonuna sıkıştırdığı “solculuğumdan utanç duyuyorum!” bunca yanlışı içindeki doğru olarak sivrilmiş. Gerçekten de utanması gereken solculuğunun yanı sıra sergilediği duruştur!

Bu vatandaşımızın hakkını yemeyelim!

Bir doğrusu daha vardı! Zaman ve mekân şaşırmasını bir yana bırakmak koşuluyla!

AVM’ler patlayacak diyerek Türkiye’nin batısını işaret etmiş olmalıydı. Biraz batıda oldu patlama! Amerika’da AVM değil ama maraton patladı!

Kâbeleri belledikleri Amerika’da böyle Oran’tısızca konuşabilirler miydi? Diyelim ki söylediler! Birileri onlara “bir bildiğin varsa, bize de söylesene!” diye sormaz mıydı?

Ceyhun BALCI, 16.04.2013

 

Yorum bırakın